Винарија Деспотика освојила је два дупла злата на недавно завршеном BIWC 2019 такмичењу. Преко 95 бодова имали су Додир (Тамјаника-мускат отонел купажа) из 2018 године и етикета Бескрај (Совињон бели) из 2017 године са заштићеним географским пореклом.


 

Поред споменуте две етикете наградама су успеле да се оките и етикете Небо (Пино бели - Рајнски ризлинг купажа) и наш каберне совињон у етикети Доказ из 2016 године.

Интересантна је чињеница да су све наше етикете које смо послали успеле да освоје награде.

 

Упркос томе што је BIWC винско такмичење намењено винима Балкана, судије су ове године долазиле из свих крајева света. Интернационални жири оцењивао је преко 800 етикета.

Следеће године такмичење се одржава у Београду.

 

 

 

 

 

Винарија Деспотика освојила је две награде на недавно завршеном интернационалном такмичењу Мундус Вини. Наш розе из 2017 године са етикетом Немир освојио је златну медаљу, док је етикета Морава 2017 од истоимене сорте освојила сребрну медаљу.

 


 

 

 

Поново смо се дружили са екипом портала vino.rs који су у посети Винарији Деспотика разговарали са власником
Веселином Деспотовићем и технологом Милошем Николићем. У разговору открили су по чему ће бити упамћена 2018. година
и шта је заправо јагурида.

4. Фестивал шумадијских вина одржан је у Тополи 10. јуна. Као и претходних година, централно место манифестације био је простор испред Краљевске винарије, где је између осталог премијерно представљена Шумадијска Ружица, заједничко вино чланова Удружења винара Шумадија, које је и организатор ове популарне манифестације.