Винарија Деспотика

Винарија
Деспотика

Винарија Деспотика се налази надомак Смедеревске Паланке, у североисточном делу Шумадије, некада прекривене густим листопадним шумама. Припада Шумадијском рејону, Крњевачком виногорју, а из саме винарије поглед се протеже преко долине реке Јасенице, која протиче овим крајем, све до Авале, Космаја, Букуље, Венчаца, Опленца и Рудника.

Традиција узгајања винове лозе на територији данашње Србије, дужа је од два миленијума. Заправо Србија у том смислу не заостаје за традицијом Француске и Италије. Захваљујући свом географском положају, климатским и земљишним факторима, као и целокупним условима за гајење винове лозе и широким могућностима за производњу различитих типова вина, Србија се слободно може назвати земљом вина.

Свесни тога да поседујемо винограде, опрему, објекат и људе који могу да одговоре том захтеву и остваре циљ, рачунамо на подршку истомишљеника и љубитеља врхунских вина који ће се сами, сигурно, препознати у нашим намерама.
Винарија је добила нову коференцијску салу за 30 гостију и дегустациону салу капацитета 60 места уз професионалну кухињу и пространу терасу са панорамским погледом на Шумадију.

Винарија располаже са 6 двокреветних соба, а на њеном врху је феноменални видиковац.

Поред винских тура, винарија организује винске едукативне викенде.

Музеј винодељства представља посебну и јединствену атракцију у понуди винарије Деспотика.

Жеља нам је да кроз производњу вина врхунског квалитета, од најбољег грожћа из сопствених винограда, промовишемо српску енолошку културу, традицију и кухињу. Користећи искуство наслеђено од предака, у комбинацији са савременим знањима, желимо да покажемо лепшу страну Србије.

Vinarija Despotika - Tamo gde nebo počinje

Вина

Vina vinarije Despotika - crna, rose, bela

Дођите,
посетите нас

Организација групних и индивидуалних посета уз дегустацију вина и обилазак Музеја винодељства. Упознајте се са технолошким процесом прераде грожђа у хали за ферментације и сиђите у подрум винарије.

Винарија Деспотика тераса

Постани члан

Придружи се нашем
винском клубу