Винарија Деспотика

Poseta venariji Despotika

Обилазак винарије / Дегустација вина / Упаривање вина и хране

Обилазак винарије

Радним данима по договору
Викендом у 13ч и у 16ч

Радно време

уто-пет: 10.00-18.00ч
викенд: 11.00-19.00ч

Информације

Информације и резервације
069 821 41 75
069 821 41 74

Најава за индивидуалне и групне посете као и за меније упаривања вина и хране је обавезна.
Најава за дегустације од броја 1 до 4 је пожељна.

Напомена: Нисмо ресторан и немамо мени карту.

Обилазак подразумева

– дочек од стране домаћина винарије,
– обилазак Музеја винодељства,
– упознавање са технолошким, процесом прераде грожђа у хали за ферментације,
– силазак у барик салу и архивски подрум,
– панораму Шумадије са терасе-видиковца винарије.

Дегустација вина

Дегустација вина се врши у једној од дегустационих сала приземљу, подруму, на спрату или на тераси (у зависности од временских услова и посете других гостију винарији).

Трајање дегустације

Трајање дегустације зависи од одабраног пакета.

Mере за дегустацију вина

Служене мере за дегустацију вина су 0,75дл по чаши.

Унапред најавити

Молимо госте да нам унапред најаве уколико неко од посетилаца има алергије или посебне захтеве у вези са поједином врстом хране и/или пића.

Пушење је дозвољено

Пушење је дозвољено само на тераси винарије, на отвореном простору.

Куповина вина

Винарија поседује и део за продају вина за понети, винотеку и сувенирницу где по повољним ценама можете купити вина из редовне понуде као и вина која су доступна само у Винарији.

Начин плаћања

Могуће је плаћање у готовини и  платним картицама.

Цене

Изражене цене су са пдв-ом.

организација посета

Резервишите посету

Одаберите пакет дегустације и пошаљите попуњен формулар.
Трудићемо се да Вам одговоримо у што краћем року.

  • Обилазак са домаћином из винарије, посета Музеју винодељства, упознавање са технолошким процесом у сали за ферментацију, силазак у барик салу и архивски подрум, опис винограда и Шумадијског региона са терасе винарије.
  • Дегустација 3 вина из асортимана
    • Бескрај (Sauvignon blanc)
    • Немир розе (прокупац, cabernet sauvignon)
    • Траг (merlot)
  • Крекери или хлеб

Цена по особи: 600 дин (од 1 до 20 особа, трајање посете до 1ч)

  • Обилазак са домаћином из винарије, посета Музеју винодељства, упознавање са технолошким
    процесом у сали за ферментацију, силазак у барик салу и архивски подрум, опис винограда и
    Шумадијског региона са терасе винарије.
  • Дегустација 3 вина из асортимана
    • Бескрај (Sauvignon blanc)
    • Немир розе (прокупац, Cabernet sauvignon)
    • Траг (merlot)
  • Тањир домаћих сиреваи сувомеснатих производа, суве кајсије, шљиве, ораси
  • Крекери или хлеб

Цена по особи: 900 дин (од 1 до 20 особа, трајање посете до 1ч)

  • Обилазак са домаћином из винарије, посета Музеју винодељства, упознавање са технолошким
    процесом у сали за ферментацију, силазак у барик салу и архивски подрум, опис винограда и
    Шумадијског региона са терасе винарије.
  • Дегустација 5 вина из асортимана
    • Бескрај (Sauvignon blanc)
    • Морава (Морава)
    • Немир розе (Prokupac, cabernet sauvignon)
    • Змајевити (Prokupac)
    • Траг (Мерлот)
  • Крекери или хлеб

Цена по особи: 900 дин (од 1 до 20 особа, трајање посете до 1ч)

  • Обилазак са домаћином из винарије, посета Музеју винодељства, упознавање са технолошким процесом у сали за ферментацију, силазак у барик салу и архивски подрум, опис винограда и Шумадијског региона са терасе винарије.
  • Дегустација 5 вина из асортимана
    • Бескрај (Sauvignon blanc)
    • Морава (Morava)
    • Немир розе (Prokupac, Cabernet sauvignon)
    • Змајевити (Prokupac)
    • Траг (Merlot)
  • Тањир домаћих сиреваи сувомеснатих производа, суве кајсије, шљиве, ораси
  • Крекери или хлеб

Цена по особи: 1200 дин (од 1 до 20 особа, трајање посете до 1ч)