Винарија Деспотика

Poseta venariji Despotika

Обилазак винарије / Дегустација вина / Упаривање вина и хране

Обилазак винарије

Радним данима по договору
Викендом у 13ч и у 16ч

Радно време

уто-пет: 10.00-18.00ч
викенд: 11.00-19.00ч

Информације

Информације и резервације
069 821 41 75
069 821 41 74

Најава за индивидуалне и групне посете као и за меније упаривања вина и хране је обавезна.
Најава за дегустације од броја 1 до 4 је пожељна.

Напомена: Нисмо ресторан и немамо мени карту.

Обилазак подразумева

– дочек од стране домаћина винарије,
– обилазак Музеја винодељства,
– упознавање са технолошким, процесом прераде грожђа у хали за ферментације,
– силазак у барик салу и архивски подрум,
– панораму Шумадије са терасе-видиковца винарије.

Дегустација вина

Дегустација вина се врши у једној од дегустационих сала приземљу, подруму, на спрату или на тераси (у зависности од временских услова и посете других гостију винарији).

Трајање дегустације

Трајање дегустације зависи од одабраног пакета.

Mере за дегустацију вина

Служене мере за дегустацију вина су 0,75дл по чаши.

Унапред најавити

Молимо госте да нам унапред најаве уколико неко од посетилаца има алергије или посебне захтеве у вези са поједином врстом хране и/или пића.

Пушење је дозвољено

Пушење је дозвољено само на тераси винарије, на отвореном простору.

Куповина вина

Винарија поседује и део за продају вина за понети, винотеку и сувенирницу где по повољним ценама можете купити вина из редовне понуде као и вина која су доступна само у Винарији.

Начин плаћања

Могуће је плаћање у готовини и  платним картицама.

Цене

Изражене цене су са пдв-ом.

организација посета

Резервишите посету

Одаберите пакет дегустације и пошаљите попуњен формулар.
Трудићемо се да Вам одговоримо у што краћем року.

Дегустације / упаривање хране и вина

  • Обилазак са домаћином из винарије, посета Музеју винодељства, упознавање са технолошким процесом у сали за ферментацију, силазак у барик салу и архивски подрум, опис винограда и Шумадијског региона са терасе винарије.
  • Дегустација 3 вина из асортимана
    • Бескрај (Sauvignon blanc)
    • Немир розе (прокупац, cabernet sauvignon)
    • Траг (merlot)
  • Крекери или хлеб

Цена по особи: 600 дин (од 1 до 20 особа, трајање посете до 1ч)

  • Обилазак са домаћином из винарије, посета Музеју винодељства, упознавање са технолошким
    процесом у сали за ферментацију, силазак у барик салу и архивски подрум, опис винограда и
    Шумадијског региона са терасе винарије.
  • Дегустација 3 вина из асортимана
    • Бескрај (Sauvignon blanc)
    • Немир розе (прокупац, Cabernet sauvignon)
    • Траг (merlot)
  • Тањир домаћих сиреваи сувомеснатих производа, суве кајсије, шљиве, ораси
  • Крекери или хлеб

Цена по особи: 900 дин (од 1 до 20 особа, трајање посете до 1ч)

  • Обилазак са домаћином из винарије, посета Музеју винодељства, упознавање са технолошким
    процесом у сали за ферментацију, силазак у барик салу и архивски подрум, опис винограда и
    Шумадијског региона са терасе винарије.
  • Дегустација 5 вина из асортимана
    • Бескрај (Sauvignon blanc)
    • Морава (Морава)
    • Немир розе (Prokupac, cabernet sauvignon)
    • Змајевити (Prokupac)
    • Траг (Мерлот)
  • Крекери или хлеб

Цена по особи: 900 дин (од 1 до 20 особа, трајање посете до 1ч)

  • Обилазак са домаћином из винарије, посета Музеју винодељства, упознавање са технолошким процесом у сали за ферментацију, силазак у барик салу и архивски подрум, опис винограда и Шумадијског региона са терасе винарије.
  • Дегустација 5 вина из асортимана
    • Бескрај (Sauvignon blanc)
    • Морава (Morava)
    • Немир розе (Prokupac, Cabernet sauvignon)
    • Змајевити (Prokupac)
    • Траг (Merlot)
  • Тањир домаћих сиреваи сувомеснатих производа, суве кајсије, шљиве, ораси
  • Крекери или хлеб

Цена по особи: 1200 дин (од 1 до 20 особа, трајање посете до 1ч)

Вино добродошлице
Бескрај 2019 (совињон блан)

Селекција домаћих сирева и деликатеса, проја и мешана салата
Немир 2020 (прокупац, каберне совињон)

Јунећа чорба

Ручно прављена тестенина са јунећим “рагу” сосом и свежим тартуфима
Доказ 2017 (каберне совињон)

Колач са сезонским воћем
Дезертно вино, кафа

2700 дин. са пдв-ом по особи

Вино добродошлице
Морава 2019 (морава)

Посна шарена салата са интегралним пиринчем
Небо 2017 (пино блан, ризлинг)

Ролнице тиквица и мирочког сира на мотовилцу
Немир суви 2020 (пино ноар)

Гриловани филе лососа са сотираним поврћем
Сведок 2017 (пино ноар)

Пита од јабука са циметом
Дезертно вино, кафа

3600 дин. са пдв-ом по особи

Вино добродошлице
Морава 2019 (морава)

Свеже смокве са димљеном пршутом од мангулице
Небо 2017 (пино блан, ризлинг)

Гушчија џигерица и гриловани ананас
Небо барик 2020 (пино блан, ризлинг)

Сезонски потаж
Сведок 2017 (пино ноар, прокупац)

Гриловане пачије груди na пиреу од тиквица, преливене џемом од ароније и сос од поморанџе
Траг 2017 (мерло)

Чоколадна торта
Дезертно вино, кафа

4500 дин. са пдв-ом по особи