Винарија Деспотика

Organizacija iventa i tim bildinga

Организација ивента
и тим билдинга

Организација групних и индивидуалних посета уз дегустацију вина и обилазак Музеја винодељства. Упознајте се са технолошким процесом прераде грожђа у хали за ферментације и сиђите у подрум винарије.

Винске туре

Винарија има нову дегустациону салу капацитета 60 места, као и “Meeting Room” салу за 30 гостију. Дегустационој сали додата је професионална кухиња и пространа тераса са које се пружа поглед на панорму Шумадије. 

Винарија Деспотика подрум
Поглед са терасе Винарије Деспотика

Смештај у винарији

За посебне прилике вам можемо понудити и смештај у самој винарији. Винарија располаже са 6 двокреветних соба високог квалитета са панорамским погледом на Шумадију.

Музеј винодељства

ВИНАРЕЛИ – Посебан куриозитет представља стална уметничка поставка ликовних дела – акварела, сликаних једном старом, помало заборављеном, скрајнутом техником – сликање вином.

Музеј винодељства представља посебну и јединствену атракцију у понуди винарије Деспотика. То је аутентична музејска поставка где посетиоци могу проћи кроз историју винарске Србије од давних дана до данас, при чему ће се упознати са винским регионима Србије, са поступком производње вина кроз историју и још мног одругих занимљивости.

Музеј винодељства
Photo Shooting

Photo shooting

Туристички потенцијал
и околни садржаји

У околини винарије Деспотика се налазе значајни културно-историјски споменици: манастири Копорин и Покајница, Смедеревска тврђава, летњиковац Обреновића на Плавницу код Смедерева, Радовањски луг, Љубичево, родна кућа и гроб Станоја Главаша, бројне цркве, Народни музеј у Смедревској Паланци.

Винарија Деспотика нуди неколико формата винских тура које укључују посету Винарији уз обилазак неких од ових споменика. Поред винских тура винарија организује винске едукативне викенде. Уз основне дегустационе пакете можете пробати и наше премиум и стандард пакете – упаривање хране и вина.