Style | |
---|---|
Sort | |
Serving temperature | |
Geographical origin | |
Packaging |
Сервирати уз: Салате са пилетином, пилеће печење, речну рибу, сиреве умереног интензитета
4 пастрмке, 120 грама бадема, 1 децилитар уља, мало путера или маслаца, мало ситно сецканог першуна, 2 лимуна, брашно, со, бибер.
ПРИПРЕМАПастрмке добро очистити, посолити, побиберити, попрскати лимуновим соком, уваљати у брашно и испржити на уљу. Попарити бадеме, скинути им љуску, исецкати на листиће и пропржити на маслацу док не добије бакарну боју. Бадеме истрести на пржене пастрмке. На преосталом маслацу од пржења бадема исцедити лимун, додати ситно сецкани першун, кратко пропирјати и прелити преко пастрмки. Сервирати са куваним поврћем или рижом, а украсити са кришкама лимуна и неким зеленим поврћем.