Стил | полусуво бело вино |
---|---|
Паковање | 0,75Л |
Sort |
Morava oranž
1.560,00 рсд
Morava
Грожђе је обрано у другој половини октобра када је достигло пуну технолошку зрелост. Након тога је урађена прерада по технологији за оранж вина, која подразумева да течни део остане неко време у контакту са покожицом грожђа и да се на тај начин одвија алкохолна ферментација. У овом случају време контакта је продужено и након завршене ферментације и укупно је трајало 3 месеца.
Након отакања вина са комине, течни део је пребачен у барик бурад запремине 225 литара и тамо је провео наредних 6 месеци.
Вино је минимално третирано енолошким препаратима, бистрено је природним путем и није филтрирано.
Изразито је ароматично и то је оно што га у највећој мери краси, као и необичан укус типичан за вина овог типа.