Style | |
---|---|
Sort | |
Geographical origin | |
Serving temperature |
Небо
828,00 рсд
Рајнски ризлинг Пино бели
Несвакидашњи комплексан бленд. Вино са воћним аромама кајсије, брескве, зреле јабуке и ливадског цвећа. Хармонично и пуно, тело чини структура белог бургундца а дуготрајан финиш свежина и ароматика рајнског ризлинга. Ако постоји израз питкост, онда би то била у Небу!
Сервирати уз: Пасте са белим месом, мусеве од белих сирева, похована бела меса...

ПАСТА СА БЕЛИМ МЕСОМ
Састојци:
- 400 г тестенине
- 250 г пилећег, белог меса
- 100 г димљене сланине
- 150 мл белог вина
- 1 неутрална павлака
- 3 чена белог лука
- со
- вегета
- бибер
- сушени першун
Упутство за припрему: У већу шерпу са кипућом водом, ставити тестенине да се кувају . Док се оне кувају на вруцем уљу пропржити, уж додавање воде, на коцкице сецкану пилетину. Кад омекне, додати сецкану сланину и бели лук те динстати све заједно уз повремено мешање. Пред крај додати павлаку и бело вино и мешати док не добије потребну густину. Додати зачине.
Скувану тестенину испрати са мало воде да се не би лепила,оцедити и преко ње сипати сос са пилетином. Украсити сушеним першуном и служити топло.