Победници националног такмичења за најбољи ентеријер изведен са „Ригипс“ материјалима „Саинт-Гобаин Ригипс Трофеј Србија 2013“, проглашени су у четвртак увече (28. новембра 2013. године), у резиденцији Амбасаде Француске у Београду.

Организатор такмичења је био „Ригипс“, под окриљем компаније „Саинт-Гобаин“, која је први посао реализовала још далеке 1665. приликом градње дворца Версај, а данас је највећи светски произвођач грађевинских материјала.

Победници у свим категоријама представљаће Србију на „Саинт-Гобаин“ интернационалном такмичењу у Берлину 2014. Важно је напоменути да су ентеријери из Србије 2 пута побеђивали и то 2006. у Мадриду са ентеријером „Делта Спорта“ и 2012. у Лондону са Музејом југословенске кинотеке.

Победник „Саинт-Гобаин Ригипс Трофеј 2013“ у категорији иновација је пројекат винарије „Деспотика“ у Смедеревској Паланци.

Аутор пројекта је Небојша Гавриловић, извођач радова РИТАМ Инжењеринг, а извођач Ригипс радова Р Инжењеринг

Извор: http://www.ekapija.com/website/sr/page/826994/Projekat-vinarije-Despotika-u-Smederevskoj-Palanci-pobednik-Saint-Gobain-Rigips-Trophy-2013-u-kategoriji-inovacija-FOTO