ВИНО: Траг 2013, Деспотика ХРАНА: пачетина гијоза О вину: Стопроцентни мерлот интезивне рубин црвене боје са нијансама плаве, заголицао нам је машту чим смо га помирисали. Веома воћан, сочан, са аромом компота од шљива и благим мирисом зрелих боровница и приметне свежине које се осећа и у мирису и у укусу. За ово вино средњег тела можемо рећи да је школски пример мерлоа пријатних, меканих танина.

О храни: Пачетина гијоза је право пролећно топло предјело, које није превише компликовано за припрему, а подсећа на велике равиоле пуњене надевом од пачетине, теријаки соса и младог лука. Тесто са надевом од пачетине, прво кувано, а на крају гриловано, служи се са јапанским мороми сосом на бази сакеа, мирина и шећера, који даје посебну ноту и слаткоћу јелу. Због свог занимљивог укуса привући ће како љубитеље јапанске кухиње, тако и све оне који желе и воле да пробају нешто ново.

О вину и храни: Мерло винарије Деспотика је вино средњег тела и због тога се пачетина гијоза савршено слаже са њим. Елегантни и мекани танини се просто спајају са месом и чине савршену комбинацију, а воћни укус и арома вина још више допуњују слаткоћу мороми соса и заокружују укус овог специјалитета јапанске кухиње. Траг винарије Деспотика и пачетина гијоза чине такав спој да ћете увек тражити залогај више.

 

Извор: http://www.vino.rs/wine-and-dine/2013-07-13-11-42-08/item/1901-prolecna-ljubav.html