Удружење винара Шумадије представило је своја вина у Андрићграду и то у склопу са презентацијом уметности и културно-уметничког наслеђа свог региона. Тако се на платоу испред Андрићевог института развило опленачко коло, док је истовремено унутар здања Института одржана веома занимљива и добро посећена изложба која је наишла на сјајан одјек код посетилаца.

Чини се још већи проблем што се фестивал одиграо у крају који је традиционално далеко ближи ракији него вину, при чему се локално становиништво највероватније није до сад често сретало ни са оваквим винима, па чак ни типом манифестације на којој се квалитетна вина дегустирају бесплатно. То ће објаснити утисак који су шумадијски винари понели, а то је да посетилаца није било баш у великом броју, док је притом доста људи читаву манифестацију знатижељно проматрало из даљине снебивајући се да приђу.

Штета, али винари су сигурни да ће идуће године поново доћи, и да ће мало бољег медијског најављивања привући ону праву пажњу љубитеља вина, поготово пошто је локална медијска пажња била очигледна током трајања Фестивала.”

Извор: http://www.vino.rs/reportaze/item/1732-sumadija-se-predstavila-andricgradu.html