Винарија Деспотика

Poseta venariji Despotika

Организација прослава, тим билдинга и винских дегустација

Организација групних и индивидуалних посета уз дегустацију вина и обилазак Музеја винодељства. Упознајте се са технолошким процесом прераде грожђа у хали за ферментације и сиђите у подрум винарије.

Винске туре

Винарија има нову дегустациону салу капацитета 60 места, као и “Meeting Room” салу за 30 гостију. Дегустационој сали додата је професионална кухиња и пространа тераса са које се пружа поглед на панорму Шумадије. 

Винарија Деспотика подрум

Смештај у винарији

За посебне прилике вам можемо понудити и смештај у самој винарији. Винарија располаже са 6 двокреветних соба високог квалитета са панорамским погледом на Шумадију.

Музеј винодељства

ВИНАРЕЛИ – Посебан куриозитет представља стална уметничка поставка ликовних дела – акварела, сликаних једном старом, помало заборављеном, скрајнутом техником – сликање вином.

Музеј винодељства представља посебну и јединствену атракцију у понуди винарије Деспотика. То је аутентична музејска поставка где посетиоци могу проћи кроз историју винарске Србије од давних дана до данас, при чему ће се упознати са винским регионима Србије, са поступком производње вина кроз историју и још мног одругих занимљивости.

Музеј винодељства

Туристички потенцијал
и околни садржаји

У околини винарије Деспотика се налазе значајни културно-историјски споменици: манастири Копорин и Покајница, Смедеревска тврђава, летњиковац Обреновића на Плавницу код Смедерева, Радовањски луг, Љубичево, родна кућа и гроб Станоја Главаша, бројне цркве, Народни музеј у Смедревској Паланци.

Винарија Деспотика нуди неколико формата винских тура које укључују посету Винарији уз обилазак неких од ових споменика. Поред винских тура винарија организује винске едукативне викенде. Уз основне дегустационе пакете можете пробати и наше премиум и стандард пакете – упаривање хране и вина.

Обилазак винарије

Свакога дана у 13.00ч

Радно време

уто-пет: 10.00-18.00ч
викенд: 11.00-19.00ч

Информације

Информације и резервације
069 8214 174

Најава за индивидуалне посете је пожељна
Најава за групне посете је обавезна
Најава за дегустације од броја 1 до 4 је пожељна
Најава за дегустације од броја 4 до 10 је обавезна

Обилазак подразумева

– дочек од стране запосленог из винарије
– обилазак Музеја винодељства
– упознавање са технолошким процесом прераде грожђа у хали за ферментације
– силазак у барик салу и архивски подрум
– панораму Шумадије са терасе-видиковца винарије

Дегустација вина

Дегустација вина се врши у једној од дегустационих сала приземљу, подруму, на спрату или на тераси (у зависности од временских услова и посете других гостију винарији)

Трајање дегустације

Трајање дегустације зависи од одабраног пакета

Mере за дегустацију вина

Служене мере за дегустацију вина су 0,75дл по чаши

Унапред најавити

Молимо госте да нам унапред најаве уколико неко од посетилаца има алергије или посебне захтеве у вези са поједином врстом хране и/или пића

Пушење је дозвољено

Пушење је дозвољено само на тераси винарије, на отвореном простору

Куповина вина

Винарија поседује и део за продају вина за понети, винотеку и сувенирницу где по повољним ценама можете купити вина из редовне понуде као и вина која су доступна само у Винарији.

Начин плаћања

Могуће је плаћање у готовини, платним картицама или уплатом на рачун

Цене

Изражене цене су са пдв-ом.

организација посета

Резервишите посету

Одаберите пакет дегустације и пошаљите попуњен формулар.
Трудићемо се да Вам одговоримо у што краћем року.

  • Обилазак са стручњаком из винарије, посета Музеју винодељства, упознавање са технолошким процесом у сали за ферментацију, силазак у барик салу и архивски подрум, опис винограда и Шумадијског региона са терасе винарије.
  • Дегустација 3 вина из асортимана
    • Бескрај (Sauvignon blanc)
    • Немир розе (прокупац, cabernet sauvignon)
    • Траг (merlot)
  • Крекери или хлеб
Цена по особи: 600 дин (од 1 до 20 особа, трајање посете до 1ч)
  • Обилазак са стручњаком из винарије, посета Музеју винодељства, упознавање са технолошким процесом у сали за ферментацију, силазак у барик салу и архивски подрум, опис винограда и Шумадијског региона са терасе винарије.
  • Дегустација 3 вина из асортимана
    • Бескрај (Sauvignon blanc)
    • Немир розе (прокупац, Cabernet sauvignon)
    • Траг (merlot)
  • Тањир домаћих сиреваи сувомеснатих производа, суве кајсије, шљиве, ораси
  • Крекери или хлеб
Цена по особи: 900 дин (од 1 до 20 особа, трајање посете до 1ч)
  • Обилазак са стручњаком из винарије, посета Музеју винодељства, упознавање са технолошким процесом у сали за ферментацију, силазак у барик салу и архивски подрум, опис винограда и Шумадијског региона са терасе винарије.
  • Дегустација 5 вина из асортимана
    • Бескрај (Sauvignon blanc)
    • Морава (Морава)
    • Немир розе (Prokupac, cabernet sauvignon)
    • Змајевити (Prokupac)
    • Траг (Мерлот)
  • Крекери или хлеб
Цена по особи: 900 дин (од 1 до 20 особа, трајање посете до 1ч)
  • Обилазак са стручњаком из винарије, посета Музеју винодељства, упознавање са технолошким процесом у сали за ферментацију, силазак у барик салу и архивски подрум, опис винограда и Шумадијског региона са терасе винарије.
  • Дегустација 5 вина из асортимана
    • Бескрај (Sauvignon blanc)
    • Морава (Morava)
    • Немир розе (Prokupac, Cabernet sauvignon)
    • Змајевити (Prokupac)
    • Траг (Merlot)
  • Тањир домаћих сиреваи сувомеснатих производа, суве кајсије, шљиве, ораси
  • Крекери или хлеб
Цена по особи: 1200 дин (од 1 до 20 особа, трајање посете до 1ч)
  • Обилазак са стручњаком из винарије, посета Музеју винодељства, упознавање са технолошким процесом у сали за ферментацију, силазак у барик салу и архивски подрум, опис винограда и Шумадијског региона са терасе винарије.
  • Дегустација 4 вина из асортимана, 1 вино добродошлице и 3 вина упарених са храном
    • Морава (Morava)
    • Небо (Pinot blanc, Riesling)
    • Немир розе (Prokupac, Cabernet sauvignon)
    • Траг (Merlot)
  • Тањир локалних производа (домаћи млади козији и крављи сир, производи од мангулице: кобасица, буђола, пршута, сланина)
  • Домаћа проја, хлеб, сезонска салата
  • Пилетина са тестениним и поврћем
  • Сезонска воћна пита
  • Кафа
Цена по особи: 2500 дин (минимум 4 особе, трајање посете до 3,5ч)
  • Обилазак са стручњаком из винарије, посета Музеју винодељства, упознавање са технолошким процесом у сали за ферментацију, силазак у барик салу и архивски подрум, опис винограда и Шумадијског региона са терасе винарије.
  • Дегустација 4 вина из асортимана, 1 вино добродошлице и 3 вина упарених са храном
    • Бескрај (Sauvignon blanc)
    • Небо (Pinot blanc, Riesling)
    • Немир розе (Prokupac, Cabernet sauvignon)
    • Траг (Merlot)
  • Тањир локалних производа (домаћи млади козији и крављи сир, производи од мангулице: кобасица, буђола, пршута, сланина)
  • Домаћа проја, хлеб, сезонска салата
  • Традиционални јунећи гулаш са пире кромпиром или тестенином, купус салата, љута паприка.
  • Веснини пакетићи са домаћим џемом.
  • Кафа
Цена по особи: 2700 дин (минимум 4 особе, трајање посете до 3,5ч)
  • Обилазак са стручњаком из винарије, посета Музеју винодељства, упознавање са технолошким процесом у сали за ферментацију, силазак у барик салу и архивски подрум, опис винограда и Шумадијског региона са терасе винарије.
  • Дегустација 4 вина из асортимана, 1 вино добродошлице и 3 вина упарених са храном
    • Додир (Tamjanika, Muskat)
    • Небо (Pinot blanc, Riesling)
    • Немир розе (Prokupac, Cabernet sauvignon)
    • Траг (Merlot)
  • Тањир локалних производа (домаћи млади козији и крављи сир, производи од мангулице: кобасица, буђола, пршута, сланина)
  • Домаћа проја, сезонска салата
  • Дедино вруће хрскаво прасе, купус салата, рен.
  • Сезонска воћна пита
  • Кафа
Цена по особи: 3200 дин (минимум 10 особа, трајање посете до 3,5ч)
  • Обилазак са стручњаком из винарије, посета Музеју винодељства, упознавање са технолошким процесом у сали за ферментацију, силазак у барик салу и архивски подрум, опис винограда и Шумадијског региона са терасе винарије.
  • Дегустација 5 вина из асортимана, 1 вино добродошлице и 4 вина упарених са храном
    • Бескрај (Sauvignon blanc)
    • Небо (Pinot blanc, Muscat)
    • Немир розе (Prokupac, Cabernet sauvignon)
    • Змајевити (Prokupac)
    • Морава (Morava)
  • Гриловани тофу сир
  • Рижото са печуркама
  • Посна чорба од поврћа
  • Домаћа посна погача, сезонска салата
  • Гриловани лосос на са броколијем, черијем и кромпиром
  • Веснина домаћа пита са вишњама
  • Кафа
Цена по особи: 3500 дин (минимум 2 особе, трајање посете до 3,5ч)
  • Обилазак са стручњаком из винарије, посета Музеју винодељства, упознавање са технолошким процесом у сали за ферментацију, силазак у барик салу и архивски подрум, опис винограда и Шумадијског региона са терасе винарије.
  • Дегустација 5 вина из асортимана, 1 вино добродошлице и 4 вина упарених са храном
    • Морава (Morava)
    • Небо (Pinot blanc, Riesling)
    • Немир розе (Prokupac, Cabernet sauvignon)
    • Доказ (Cabernet sauvignon)
  • Смокве са сиром и пршутом, салата од целера, јабуке и ораха
  • Гриловани Мирочки сир са бресквама/крушкама на младом спанаћу
  • Домача супа са резанцима
  • Домаћа погача, сезонска салата
  • Траг (Merlot)
  • Јунећи бифтек са гушчијом џигерицом и свежим тартуфима на пиреу од целера
  • Чоколадна торта или тањир сирева
  • Кафа

Цена по особи: 4500 дин (минимум 4 особе, трајање посете до 3,5ч)

  • Обилазак са стручњаком из винарије, посета Музеју винодељства, упознавање са технолошким процесом у сали за ферментацију, силазак у барик салу и архивски подрум, опис винограда и Шумадијског региона са терасе винарије.
  • Дегустација 5 вина из асортимана, 1 вино добродошлице и 5 вина упарених са храном
    • Морава (Morava)
    • Бескрај (Sauvignon blanc)
    • Доказ (Cabernet sauvignon)
    • Крунски Доказ (Cabernet sauvignon)
    • Архивски Доказ (Cabernet sauvignon)
  • Смокве са сиром и пршутом, салата од целера, јабуке и ораха
  • Гриловани Мирочки сир са бресквама/крушкама на младом спанаћу
  • Домача супа са резанцима
  • Домаћа погача, сезонска салата
  • Траг (мерлот)
  • Јунећи бифтек са гушчијом џигерицом и свежим тартуфима на пиреу од целера
  • Чоколадна торта или тањир сирева
  • Кафа
Цена по особи: 5350 дин (минимум 4 особе, трајање посете до 3,5ч)