Style | |
---|---|
Sort | |
Geographical origin | |
Serving temperature |
Сервирати уз: бела меса, салате са преливима, белу рибу.

Пилећа прса у сосу од печурака
- Састојци
- 600 г пилећих груди
- 200 г шампињона
- 100 г црног лука
- 2 дл белог вина
- кашика свеже мирођије
- 2 дл павлаке
- 60 г маслаца
- 1 дл лимуновог сока
- со, бибер
Припрема 1. Пилеће груди маринирати у уљу са ситно сецканом свежом мирођијом и лимуновим соком. Посолити и побиберити маринаду, па месо испржити на маслацу. 2. Изрестовати црни лук, печурке, са додатком мало брашна, сенфа, белог вина и павлаке, па направити сос од печурака. 3. Испржене пилеће груди сложити на тањир, па прелити сосом од печурака.
Златна Медаља - IWCB International Wine Contest 2017, Букурешт 2017.
Бронзана Медаља - Decanter World Wine Awords, London, 2017.
Сребрна Медаља - AWC International Wine Challenge 2015, Беч 2015.
Бронзана Медаља - Balkans International Wine Competition 2015, Софија, 2015.