Морава

972,00 рсд

Морава

Интензивне ноте цитруса, зелене јабуке, беле брескве са позадином хербалних нота жалфије, рузмарина као и пољског цвеһа. Морава има изражену свежину и складно тело добијено неговањем ‘Sur lie’ методом.

Стил

суво бело вино

Сортни састав

Морава (Morava)

Температура сервирања

12°C

Сервирати уз: бела меса, салате са преливима, белу рибу.

Пилећа прса у сосу од печурака

  • Састојци
  • 600 г пилећих груди
  • 200 г шампињона
  • 100 г црног лука
  • 2 дл белог вина
  • кашика свеже мирођије
  • 2 дл павлаке
  • 60 г маслаца
  • 1 дл лимуновог сока
  • со, бибер

Припрема 1. Пилеће груди маринирати у уљу са ситно сецканом свежом мирођијом и лимуновим соком. Посолити и побиберити маринаду, па месо испржити на маслацу. 2. Изрестовати црни лук, печурке, са додатком мало брашна, сенфа, белог вина и павлаке, па направити сос од печурака. 3. Испржене пилеће груди сложити на тањир, па прелити сосом од печурака.

Златна Медаља - IWCB International Wine Contest 2017, Букурешт 2017.
Бронзана Медаља - Decanter World Wine Awords, London, 2017.
Сребрна Медаља - AWC International Wine Challenge 2015, Беч 2015.
Бронзана Медаља - Balkans International Wine Competition 2015, Софија, 2015.